‘Het aantal diefstallen bij gloednieuwe auto’s laat een stijgende lijn zien’!

 

Autodiefstal risico in Nederland

Door de aangescherpte eisen aan keyless-entry daalt het aantal autodiefstallen in Nederland, maar er wordt helaas nog steeds elk anderhalf uur een auto gestolen. Door de opkomende leasemarkt voor auto’s is het voor meer mensen toegankelijk om een gloednieuwe auto te rijden zonder deze in een klap af te hoeven rekenen. Alhoewel het gemiddeld aantal autodiefstallen de afgelopen jaren steeds meer afneemt, laat juist het aantal diefstallen bij gloednieuwe auto’s een stijgende lijn zien. Reden voor ons dus om wat tips met jullie te delen om het risico op autodiefstal te voorkomen!

Wat is keyless-entry?

De voornaamste reden voor het toenemen van het aantal autodiefstallen zijn de nieuwere auto’s die voorzien zijn van een keyless-entry. Het signaal van deze sleutel kan op afstand door dieven worden afgelezen. Met een speciaal apparaatje kunnen ze het signaal vanaf een verre afstand kopiëren en gebruiken om de auto open te maken. Daarvoor geven wij hieronder een belangrijke tip, dus lees vooral nog even door.

Wat kan ik doen om autodiefstal te voorkomen?

  • Leg je keyless-entry sleutel in een metalen doos of bakje. Of, hoe gek dit ook klinkt, eventueel in de ijskast! Beide opties zorgen ervoor dat het signaal van de sleutel op afstand niet meer op te vangen is, waardoor de dief er niet zonder sleutel met je auto vandoor kan gaan. Hang je sleutel dus zeker niet bij de voordeur!
  • Laat geen waardevolle spullen liggen in je auto, ook niet onzichtbaar in de achterklep. Dieven hebben speciale apparaten waarmee ze kunnen scannen of er elektronica in je auto liggen. Laat dus niks achter en laat je hoedenplank open of weg, zodat ze kunnen zien dat er daadwerkelijk niets te vinden is! Ook het dashbord kastje is handig om leeg te laten en open te zetten.
  • Graveer jouw kenteken in je velgen en in de autoruit. Op deze manier wordt het voor de dief wel een duur grapje om de auto van jouw kenteken te ontdoen en is het niet meer een kwestie van alleen de kentekenplaat eraf schroeven.
  • Parkeer de auto liever in de vorm van fileparkeren dan vak parkeren. De dief kan dan simpelweg minder makkelijk onopgemerkt wegrijden. Hij zal meer heen en weer moeten steken voordat de auto eruit is. Nog een tip om onopgemerkt wegrijden te voorkomen: parkeer de auto niet op een afgelegen plek, maar het liefst op een plek waar veel mensen komen en die verlicht is.

Hoe meet ik mijn risico?

Op https://www.interpolis.nl/slimme-oplossingen/autodiefstalbarometer doe je heel makkelijk de risico check. Je hoeft alleen je kenteken en de cijfers van je postcode in te vullen. Hiermee krijg je eenvoudig een overzicht van het risico dat jouw auto loopt in jouw buurt op diefstal. Ook krijg je inzicht in de historie van het aantal autodiefstallen in jouw regio. Zeker de moeite waard dus! 

Contact

We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn omtrent dit onderwerp. Wij willen je graag van persoonlijk advies voorzien! Vul het contactformulier in of bel ons direct op 010-2424010.

Wij helpen en informeren graag, neem geheel vrijblijvend contact op!

Volg Breelease.nl op Instagram, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons partnerschap en ben als eerste op de hoogte van alle leuke acties die wij in petto hebben!

Menu
× Kan ik je helpen?