‘Moet je met de kou toch de weg op? Lees hier onze tips en kom veilig op bestemming’!

In je auto zit je lekker warm!

Brrrrrrrr.. it’s cold outside! Heel Nederland was gister aan het dansen, sleeën en zelfs skiën in de sneeuw. Achter een auto skiën weliswaar, maar dat mag de sneeuwpret niet drukken! Een ding is zeker, in je auto zit je lekker warm en ben je een stuk weerbaarder tegen uitglijden en zo’n sneeuwstorm. Door de corona maatregelen werken de meeste mensen vanuit huis, maar moet je toch de weg op? Lees dan onze tips om slippen en glijden te voorkomen en kom veilig op bestemming.

Tips voor als je toch de weg op moet!

  • Tip 1: Geen abrupte stuurbewegingen. Als je rustig stuurt heb je het meeste grip op de weg.
  • Tip 2: Vermijd de tussendoor routes. De openbare en hoofdwegen zijn meestal bestrooid en makkelijker te berijden.
  • Tip 3: Gas niet in de bocht. Trek langzaam op na de bocht om kans op slippen te verkleinen.
  • Tip 4: Je moet altijd anticiperen in het verkeer, maar met gladheid is dit extra belangrijk. Je hebt tijd nodig om te kunnen reageren op wat er voor je in het verkeer gebeurd. In verband met de langere remweg die je hebt door de gladheid.
  • Tip 5: Kom je niet makkelijk weg in de sneeuw? Zet je tractiecontrole eventjes uit en rijdt rustig weg. Je wielen slippen dan een beetje, maar dit is soms nodig om grip te krijgen. Vergeet de tractiecontrole daarna niet weer aan te zetten.
  • Tip 6: Winterbanden. Door een dieper profiel hebben ze meer grip op de weg. Dit is een must met dit weer. Ga zonder nu niet de weg op!

Succes met krabben!

Dan rest ons jullie veel succes met krabben te wensen. Met de hoeveelheid sneeuw die er is gevallen en nog zal vallen is het een flinke opgave om je auto ijs/sneeuwvrij de weg op de krijgen, mits je een garage hebt natuurlijk. Tjsa.. het is niet niks die sneeuw! Rijdt voorzichtig!

Contact

We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen zijn omtrent dit onderwerp. Wij willen je graag van persoonlijk advies voorzien! Vul het contactformulier in of bel ons direct op 010-2424010.

Wij helpen en informeren graag, neem geheel vrijblijvend contact op!

Volg Breelease.nl op Instagram, Facebook en LinkedIn om op de hoogte te blijven van ons partnerschap en ben als eerste op de hoogte van alle leuke acties die wij in petto hebben!

Menu
× Kan ik je helpen?